Την ώρα, που η κυβέρνηση ακόμα αναζητά ισοδύναμα μέτρα 325 εκατομμυρίων ευρώ, για να κλείσει το πακέτο των μέτρων, που έχουν ζητήσει οι δανειστές μας, και εξετάζει περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, καταθέτει μια πρόταση, που μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, αλλά και να αποτελέσει την αρχή του τέλους για το μείζον θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον κύριο Σούρλα, «τα ισοδύναμα μέτρα των 325 εκ. ευρώ, που αναζητά η κυβέρνηση για τη μη περικοπή συντάξεων, μπορούν να εξασφαλιστούν από μέρος των ποσών, που καταχρώνται τα γνωστά κυκλώματα λαθρεμπορίας και προμήθειας νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν έχει παρά να τα εισπράξει άμεσα η κυβέρνηση από την πάταξη του λαθρεμπορίου των καυσίμων, που όπως είπε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος στη Βουλή στις 13 Ιανουαρίου 2012, ανέρχονται σε 1 δισ. το χρόνο αν και βάσιμα εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 3 δισ. το χρόνο».

Ο Γιώργος Σούρλας υποστηρίζει ότι οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων «πρέπει να αποφασίσουν να πατάξουν τα γνωστά κυκλώματα προμήθειας νοθευμένων καυσίμων στο Στρατό, που γίνονται μάλιστα χωρίς διαγωνισμό για ποσότητες, που η δαπάνη τους υπερβαίνει τα 260 εκ. ευρώ το χρόνο», ώστε με αυτό τον τρόπο να αποφευχθούν και οι περικοπές στους ενστόλους.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η απαιτούμενη πολιτική βούληση «για να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ εξουσιαστών και μεγαλο-οικονομικών παραγόντων, που συνιστούν το ισχυρότερο διαχρονικά μπλοκ διαπλοκής. Απαιτείται να αποφασιστεί ότι στην κυβερνητική πολιτική προτεραιότητα αποτελεί το κοινωνικό σύνολο, η επιβίωση των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων και όχι ο περαιτέρω πλουτισμός ορισμένων οικογενειών που εμφανίζονται μάλιστα κοινωνικά ευαίσθητες και ευεργέτες».

Σύντομα, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και να κατατεθούν στους οικονομικούς εισαγγελείς όλα τα στοιχεία, που καταδεικνύουν τη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων και την προμήθεια με παράνομες διαδικασίες.