Την εκτίμηση ότι η ελληνική κοινωνία έχει απηυδήσει και από αυτά που γίνονται και από αυτά που δεν γίνονται, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Γιαννίτσης μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ).

Ο κ. Γιαννίτσης τόνισε στην ομιλία του πως πολλά από τα στερεότυπα με τα οποία πορεύθηκε η χώρα οδήγησαν στην κατάρρευση και οικονομικά, την κατέταξαν στην κατηγορία των σκουπιδιών. «Το πρόβλημα δεν είναι ότι διατυπώνουμε αναποτελεσματικές πολιτικές. Δεν διατυπώνουμε απολύτως καμία πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικώς.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας και πρόεδρος του ΚΕΠΠ κ. Γ. Παπαντωνίου δήλωσε από την πλευρά του πως μια καλή κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το κλίμα σε 12 ως 18 μήνες. Ο επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής υποστήριξε ότι «αν συνεχιστεί η πρακτική των αποκλίσεων και των καθυστερήσεων, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην πτώχευση και ενδεχομένως στην έξοδο από το ευρώ».

Στην εκδήλωση μίλησαν μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δ. Μαντζούνης και ο επίτιμος Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας. Ο κ. Μαντζούνης αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και στο εάν πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές αναφέρθηκε στην κρατικοποίηση του γαλλικού
τραπεζικού συστήματος στην δεκαετία του 80′ η οποία οδήγησε επιτυχημένες ιδιωτικές τράπεζες σε μαρασμό.