Με αφορμή τον προπηλακισμό του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, σας υπενθυμίζουμε έργα και ημέρες του γνωστού πολιτικού.

Ο Δημήτρης Σιούφας, έχει μείνει στην ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους. Αλλά ο πιο σημαντικός, για τον οποίο η κοινή γνώμη τον έχει αποδοκιμάσει, είναι ότι τον Ιούνιο του 2008 φρόντισε τα πάντα ώστε να περάσει τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής με διακομματική συναίνεση.

Η επίμαχη τροποποίηση που φέρει την υπογραφή Σιούφα αποκαλύπτει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι στο ναό της Δημοκρατίας, λειτουργούσε ένας μηχανισμός βολέματος συγγενών και φίλων πέρα από κάθε έννοια διαφάνειας.

Βάσει λοιπόν της συγκεκριμένης ρύθμισης όλοι όσοι είχαν προσληφθεί έστω και για μία μέρα, μέχρι τη διάλυση της τελευταίας Βουλής ως μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων ή των αρχηγών τους στα γραφεία των μελών του προεδρείου της Ολομέλειας, μπορούσαν, υποβάλλοντας μία απλή αίτηση μέσα στο επόμενο τρίμηνο, να μονιμοποιηθούν!

Και με αυτό τον τρόπο διορίστηκαν 231 μόνιμοι υπάλληλοι. Και βέβαια, από τους διορισθέντες, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η κόρη του κ. Σιούφα, η οποία μονιμοποιήθηκε στη Βουλή το 2002, επί προεδρίας του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, έχοντας προϋπηρεσία ως μετακλητή υπάλληλος 10 μηνών και 14 ημερών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα