Με αφορμή τον προπηλακισμό του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, σας υπενθυμίζουμε έργα και ημέρες του γνωστού πολιτικού.

Την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις «στενάζουν» κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης, σε μια συγκυρία που τα λουκέτα μετατράπηκαν σε καθημερινή συνήθεια για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους Έλληνες και που ελάχιστες επιχειρήσεις από τις εκατομμύρια που ενδιαφέρθηκαν εξυπηρετήθηκαν από το πρόγραμμα – φιάσκο του ΤΕΜΠMΕ ο τέως υπουργός Ανάπτυξης και τέως πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας δεν δίστασε να δώσει παράτυπα, κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ στα μεγάλα συμφέροντα.

Πρόκειται για το μεγάλο φαγοπότι που επί των ημερών του στήθηκε στις πλάτες ενός από τα πλέον φιλόδοξα προγράμματα που δημιουργήθηκαν ποτέ για λογαριασμό των μικρομεσαίων κι όχι των μεγάλων επιχειρήσεων. Ο λόγος για το «ψηφιακό μέλλον». Μια δράση που κατέληξε να μετατραπεί σε όχημα εξυπηρέτησης των «ολίγων» και ισχυρών φίλων της γαλάζιας διακυβέρνησης κι όχι των μικρομεσαίων επιχειρηματιών όπως θα έπρεπε. Συμφέροντα όμως που εμπλέκονται σε «σκοτεινές» υποθέσεις της Ν.Δ. όπως για παράδειγμα το σκάνδαλο των ομολόγων ή η εμπλοκή των υιών του Θεσσαλού πολιτικού σε εισπρακτικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Σιούφας ήταν που ενέκρινε τη συμμετοχή και τελική επιχορήγηση της εμπλεκόμενης στο σκάνδαλο των ομολόγων εταιρειών «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» στο πρόγραμμα «ψηφιακό Μέλλον». Η εταιρεία συγκεκριμένα έλαβε 481.808 ευρώ θεωρούμενη ως μικρομεσαία με σκοπό την «ψηφιακή» της αναβάθμιση. Κι όλα αυτά ενώ ήδη το σκάνδαλο των ομολόγων είχε έλθει στην επιφάνεια καθώς οι εκταμιεύσεις των εν λόγω χρημάτων πραγματοποιήθηκαν στα μέσα του 2007. Σε μια στιγμή που η Κυβέρνηση βρισκόταν απολογούμενη για την πορεία των χρημάτων των κρατικών ασφαλιστικών φορέων λοιπόν, ο κ. Σιούφας με την υπογραφή του έδινε το πράσινο φως της πρόσθετης χρηματοδότησης σε μια εταιρεία στην οποία έβαλε λουκέτο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ήδη για την συγκεκριμένη υπόθεση ελέγχεται από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η νυν γενική διευθύντρια του υπουργείου Οικονομίας κι άλλοτε δεξί χέρι του κ. Σιούφα Αδαμαντία Καρτσακλή.