«Aκολουθούμε τη συμφωνία των αρχηγών μέχρι κεραίας. Επομένως, οι εκλογές θα γίνουν μόλις το συγκεκριμένο έργο της κυβέρνησης ολοκληρωθεί.

Γι’ αυτό και ο κομματικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση» τόνισε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος στην επιτροπή Πολιτικού σχεδιασμού κηρύσσοντας ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ .Άλλωστε τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν στο σύνολο τους θέματα σχεδιασμού του προεκλογικού αγώνα του κόμματος.

«Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Η θέση μας ήταν και παραμένει σταθερή. Βρεθήκαμε σθεναρά απέναντι στο Μνημόνιο και στην αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική και δικαιωθήκαμε πλήρως. Στηρίξαμε, τη μεταβατική κυβέρνηση για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της συνόδου της 26ης Οκτωβρίου. Και ακολουθούμε τη συμφωνία των αρχηγών μέχρι κεραίας.

Επομένως, οι εκλογές θα γίνουν μόλις το συγκεκριμένο έργο της κυβέρνησης ολοκληρωθεί. Γι’ αυτό και ο κομματικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση. Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να μιλήσει. Με τη δική της καθαρή εντολή μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει τη δυνατότητα να επιδιώξει να βάλει την οικονομία και τη χώρα σε νέα αφετηρία ανάκαμψης και ανάπτυξης».