«Για τον κατώτατο μισθό έχω πει ότι διαφωνώ με κάθε τέτοια προοπτική και δεν προτίθεμαι να ψηφίσω αν έρθει στη βουλή, και ελπίζω να μην έρθει καν, το θεωρώ αδιανόητο. Μιλάμε τώρα για ένα μισθό μεικτό των 750 ευρώ το μήνα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι «είμαστε σε ένα βαθύ τέλμα» και αναρωτήθηκε αν «μπορεί να κρατηθεί μια κυβέρνηση όταν το κόμμα που, βεβαίως την στηρίζουν τρία κόμματα, αλλά όταν το κατά την κοινοβουλευτική δύναμη μεγαλύτερο είναι σε βαθιά κρίση; Επηρεάζεται και η κυβέρνηση».

Μάλιστα, εμμέσως αμφισβήτησε την υποψηφιότητα Τζουμάκα, καθώς όπως είπε «μην ακούτε τώρα γιατί θέλω να θυμίσω ότι θέλει 100 υπογραφές από το εθνικό συμβούλιο. Καλά η διαφήμιση μέσω των εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά θέλω να θυμίσω σε όλους ότι χρειάζεται αριθμός υπογραφών, στελεχών από το εθνικό συμβούλιο και όπως ξέρετε στο εθνικό συμβούλιο δεν είμαστε οι χιλιάδες, είναι περιορισμένος ο αριθμός, μεγάλος αλλά περιορισμένος. Δεν θέλω να πιστεύω ότι επιχειρείται εκφυλισμός της διαδικασίας, για άλλο στόχο. Γιατί βλέπω ξαφνικά πολλούς που δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται. Ξέρουν αυτοί που το δηλώνουν ότι χρειάζεται μεγάλος αριθμός υπογραφών. Ξέρουν ότι μεγάλο αριθμό υπογραφών δεν μπορεί να μαζέψει ο οποιοσδήποτε, το ξέρουν».

Για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, απέφυγε ουσιαστικά να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι «η πληροφόρηση μου είναι πως δεν είπε έτσι ο κ. Παπαδήμος. Δεν ήμουν παρών, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά ρώτησα συναδέλφους σας, οι οποίοι μου είπαν και το κρατώ αυτό, ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν παρεμβαίνω όσο υπάρχει διάλογος των κοινωνικών εταίρων».

«Η αγορά δίνει τις λύσεις και πρέπει να μάθουμε τη συλλογική διαπραγμάτευση και τον κοινωνικό διάλογο να δίνει λύσεις σε όλα. Και εκεί που έχουμε και συνδικάτα ανελαστικά μερικές φορές, εγώ θέλω να τους καλέσω να μπουν στο διάλογο όχι εις βάρος αλλά επ’ ωφελεία των εργαζομένων και της προοπτικής τους», ανέφερε.

Αναφορικά με το θέμα της μείωσης μισθών ζήτησε «να υπάρξει μια ευρύτερη συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων».