Με τη φράση «αυτή τη φορά δεν έχω να σας κάνω καμία δήλωση», αποχώρησε  από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε για περίπου 70 λεπτά με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο τελευταίος με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του 24h.gr, ο πρωθυπουργός ζήτησε τόσο, χθες, από τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και σήμερα, από τον Γιώργο Καρατζαφέρη να μην προβούν σε δηλώσεις και να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχαν μαζί του.

Και αυτό γιατί η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και υπάρχει ενδεχόμενο μια δημοσιοποίηση του περιεχομένου των συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του, να δυσχεράνει την διαπραγμάτευση των κρίσιμων θεμάτων και κυρίως του PSI.

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που χθες, ο Α. Σαμαράς δεν προέβη σε δηλώσεις και η ΝΔ αρκέστηκε σε μια γενικόλογη ανακοίνωση του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ενώ και σήμερα ο συνήθως λαλίστατος Γιώργος Καρατζαφέρης, αποχώρησε από το Μαξίμου, δηλώνοντας ότι δεν θα κάνει δήλωση, παρά το γεγονός ότι σήμερα το πρωί είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, εάν ο κ. Παπαδήμος δεν προβεί σε σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για την χάραξη μιας κοινής πολιτικής.