«Καιρός είναι να αρχίσουμε να συζητάμε πως θέλουμε την αντιμνημονιακή Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει «τα βήματα που θα εγγυηθούν ώστε αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία που θα βρει τη χώρα με μνημόνια» και να τεθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου της χώρας από αυτά ως τον Αύγουστο του 2018.
Ως προτεραιότητες για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο κ. Παπαδημούλης περιέγραψε ότι είναι «να κλείσει γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις η γ’ αξιολόγηση, να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν που θα βοηθήσει την Ελλάδα» και η επιτάχυνση των επενδύσεων. Όπως είπε «η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και έχει καταφέρει μια σημαντική αύξησή τους. Μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό».
Αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλεται.
Σχετικά με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά πολλές οι φωτιές στη Ζάκυνθο για να τις αποδώσει κανείς μόνο στο φυσικό παράγοντα. Όσους τοπικούς παράγοντες έχω ακούσει αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «Έχασαν όσοι προσπάθησαν ανιστόρητα να ταυτίσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και τους πολιτικούς του προγόνους δημιουργήθηκε ως αντιπαράθεση, αντίδραση στην ολοκληρωτική εκτροπή του σταλινισμού και τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς έχουμε τις ρίζες μας σε αυτούς που υπεράσπισαν την Άνοιξη της Πράγας κόντρα στα σοβιετικά τανκς».
Ορισμένοι ξεπλένουν το ναζισμό, σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιό τον Αδ. Γεωργιάδη και κορυφαίο τομεάρχη έναν χουντικό το Μ. Βορίδη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτούς τους είχε πετάξει έξω από την παράταξη γιατί τους θεωρούσε άκρα, το ίδιο και ο Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο νεώτερος Καραμανλής ο βουλευτής Σερρών».
«Ο Στάλιν έκανε εγκλήματα και εμείς είμαστε απέναντι. Και ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε διότι δεν είχε δημοκρατία. Και γι’ αυτό εμείς αγωνιζόμαστε για έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία κόντρα σε όλα αυτά. Αλλά το να φορτώνει κανείς σε έναν κομμουνιστή που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της χώρας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και την ΕΔΑ… Τα εγκλήματα του Στάλιν είναι σαν να χρεώνει σε έναν χριστιανό κανείς τα εγκλήματα της Ιεράς Εξέτασης, είναι σα να χρεώνει σε έναν μουσουλμάνο τα φρικιαστικά εγκλήματα του ISIS».