Το Μαξίμου διέψευδε μέχρι χθες το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, σενάρια όμως που θέλουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είτε θα διεκδικήσουν, είτε θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μάχη της διαδοχής του ΠΑΣΟΚ, να αποχωρούν από την κυβέρνηση, ενισχύονται.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr συζήτησαν και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, (κρίσιμη λεπτομέρεια ότι η συνάντηση αυτή έγινε μετά το ραντεβού Παπανδρέου – Βενιζέλου στην Ιπποκράτους), με τον κ. Παπαδήμο να ζητά ακόμα και αποχωρήσεις, καθώς όπως φέρεται να είπε, αυτή η κυβέρνηση χρειάζεται στελέχη πλήρως αφοσιωμένα στο κρίσιμο έργο της.

Τα ονόματα που ήδη συζητούνται είναι του Ευ. Βενιζέλου, του Α. Λοβέρδου, του Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και των Γ. Ραγκούση, Α. Διαμαντοπούλου, Χρ. Παπουτσή και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ενδεχόμενες αλλαγές θα προκύψουν ως πρωτοβουλία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και όχι ως απόφαση Παπαδήμου, αλλά όπως και να έχει θα ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές στην κυβέρνηση.

Τετάρτη και Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου για τις αλλαγές στον εργασιακό τομέα, δηλαδή για όλη την ατζέντα του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, που δε συζητήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση λόγω… εφεδρείας.