Δύσκολα θα γίνει δεκτή από τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ η, κατά πληροφορίες επικείμενη, πρόταση του Γ. Παπανδρέου για εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή τους, αν παράλληλα ο ίδιος δεν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το 24h.gr χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον γραμματέα του κόμματος Μ. Καρχιμάκη, δεν καθορίστηκε ωστόσο το πότε θα γίνει η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου – όπου όλοι αναμένουν την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου – αν και από την Ιπποκράτους λέγεται ότι θα συνεδριάσει ως το τέλος της εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή, η Ιπποκράτους τάχθηκε χθες απέναντι στην «βλαπτική εκλογολογία» διαφωνώντας δημοσίως – μέσω του κειμένου του Βασικού Σχολιασμού – με τον Ευ. Βενιζέλο που είπε χθες ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν από κυβέρνηση με νωπή εντολή.

Είναι το πρώτο ρήγμα στις σχέσεις Παπανδρέου – Βενιζέλου που αναδεικνύεται δημοσίως, μετά την παραίτηση του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Την ίδια στιγμή, η κινητικότητα συνεχίζεται καθώς απόψε συναντήθηκαν οι Α. Λοβέρδος, Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούσης, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ η πίεση από βουλευτές αι στελέχη για άμεση έναρξη των διαδικασιών, που θα οδηγήσει σε διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, μέρα με τη μέρα αυξάνεται.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση των Α. Λοβέρδου, Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Ραγκούση κράτησε λίγα λεπτά και δε συζήτησαν επί της ουσίας.

Συμφώνησαν να τα ξαναπούν σήμερα ή αύριο καθώς εκτιμήθηκε ότι το ενδεχόμενο νέων μέτρων μέσα στο 2012 και κυρίως το ερώτημα «από ποια κυβέρνηση;» αλλάζει δραματικά την ατζέντα και χωρίς ανάληψη κάποιας πρωτοβουλίας από τον Γ. Παπανδρέου «σημασία έχει πλέον η πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και τα εσωκομματικά, εξ΄ αντικειμένου πάνε πίσω».