Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος σχολιάζοντας τον Μάκη Βορίδη, που μίλησε πριν από εκείνον, έκανε λόγο για «λεκτικές υπερβολές» του βουλευτή της ΝΔ. Κι ενώ μιλούσε για τα πρωτογενή πλεονάσματα, από τα βουλευτικά έδρανα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, άρχισε να φωνάζει και να τον διακόπτει.

«Κοιτάξτε κ. Χατζηδάκη, επειδή θεωρώ ότι είστε έξυπνος άνθρωπος, κάνετε τη διακοπή για να μη γίνει συζήτηση. Σας το λέω ευθέως ότι διακόπτετε γιατί δεν θέλετε να ακούσετε την αλήθεια», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος, εμφανώς εκνευρισμένος.

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που καθόταν δίπλα στον υπουργό Οικονομικών, εκνευρίστηκε και χτύπησε το χέρι του στο έδρανο, λέγοντας: «Έλα τελείωνε τώρα». «Πού την βρήκες την ψυχή;», φώναξε στον κ. Χατζηδάκη ο υπουργός Εσωτερικών.

Επικράτησε ένταση και φωνές μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο, να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. «Κ. Χατζηδάκη, κ. Χατζηδάκη, μισό λεπτό, πολύ ψυχοπάθεια έπεσε εδώ μέσα σήμερα», ακούστηκε να λέει.