Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση συνεργασίας άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος τονίζοντας ότι αποτελείται από «παράφωνους σολίστες» ενώ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «προϋπολογισμό αποτυχίας».

Νωρίτερα, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο προϋπολογισμός θα αποτύχει ανέφερε ότι θα τον ψηφίσει ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Καμμένος δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης είναι ψήφος παράδοσης της χώρας στους δανειστές μας».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2012 «προϋπολογισμό στροφής» και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Μια κυβέρνηση συνεννόησης και συνευθύνης, είναι κυβέρνηση που στηρίζεται από τα πολιτικά κόμματα και δεν χρησιμοποιείται από αυτά με συμπεριφορές αντισυμπολίτευσης. Το απαιτούν οι πολίτες».

Αναφερόμενος στον θεσμό της εφεδρείας τόνισε ότι έγινε η επιλογή για μια ήπια εκδοχή με την εφαρμογή ενός αντικειμενικού κριτηρίου ωστόσο παραδέχτηκε ότι «τέτοιες οριζόντιες πολιτικές περιέχουν το στοιχείο της αδικίας αλλά και του ανορθολογισμού. Αξιόλογο και χρήσιμο δυναμικό φεύγει από τη Δημόσια Διοίκηση».