Σε συνέντευξη του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας μίλησε για τη προέλευση του υποψηφίου περιφερειάρχη και το ενδεχόμενο να ηγηθεί ο Αλέκος Αλαβάνος ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Αττικής.

«Εμείς θα επιμείνουμε στον σοσιαλιστικό χώρο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Βίτσας ερωτηθείς σχετικά με την αρνητική τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα. «Οι απόψεις μας σε πάρα πολλά σημεία ταυτίζονται» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το ενδιαφέρον δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να συναντηθούν και να συμπορευθούν οι χώροι, ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων».

Συμπλήρωσε πως η Σ. Σακοράφα «ανήκει στον χώρο αυτών των δυνάμεων», όπως και «άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν βρεθεί αυτή τη στιγμή με τη μεριά της κοινωνίας» . Ανέφερε και τον Α. Μητρόπουλο, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πρόσωπα που εξετάζει η Κουμουνδούρου ως πιθανό υποψήφιο.

Ο Δ. Βίτσας εμφανίστηκε απορριπτικός όσον αφορά το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ο Αλέκος Αλαβάνος και προέτρεψε «τον σύντροφο Αλαβάνο να έρθει να συμβάλει ως στρατιώτης αυτής της υπόθεσης».