Την εκτίμηση ότι η 6η δόση κατά πάσα πιθανότητα θα εκταμιευθεί και θα έρθει και η δανειακή σύμβαση, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μίλησε σε κομματική εκδήλωση στην Αποθήκη Δ΄του ΟΛΘ.

«Βεβαίως, είπε, θα είναι παρόντα τα μεγάλα προβλήματα και σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση», είπε.

Σε ότι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ενωση παρατήρησε ότι «Η Ευρώπη βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, βρίσκεται σε μία καμπή. Όχι μόνο γιατί δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη κρίση χρέους, αλλά η Ευρώπη χωρίς την πολιτική της, επί της ουσίας, ενότητα δεν θα μπορέσει να έχει συμμετοχή παρά ελάχιστη έως μηδενική στο διεθνή καταμερισμό της εργασίας, με το δεδομένο ότι είναι πολλές οι αναπτυσσόμενες νέες αναδυόμενες οικονομικά χώρες».

Σχετικά με τη χθεσινή διαφοροποίηση τριών κομματικών στελεχών ως προς την επιστολή του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε:

«Τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ικανοποιήθηκαν από τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Που τι δήλωσα; Ότι οι αξιώσεις των Ευρωπαίων για μια υπογραφή απ΄ τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, και εν προκειμένω από τον κ. Σαμαρά, είναι καθ΄ υπερβολήν, διότι αυτά τα τρία κόμματα και ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στην κυβέρνηση, αυτά την ανέδειξαν και δήλωσαν ότι όλα εκείνα που αποτελούν εντολές και επιταγές της Ε.Ε. θα τα εφαρμόσουν και θα τα σεβαστούν. Αυτό ανέδειξα».