Με τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού -ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- να υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό του 2012, ξεκίνησε το απόγευμα η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 5 συνεδριάσεις.

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της 7ης Δεκεμβρίου.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «όχημα για την αλλαγή πορείας της χώρας προς μια νέα εποχή».

«Η ΝΔ υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό στη βάση των συμφωνιών των πολιτικών αρχηγών» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μουσουρούλης σημειώνοντας ωστόσο ότι «η ΝΔ κάτω από οριακές συνθήκες έβαλε πλάτες στη χώρα και σε κανέναν άλλο».

Για βάρβαρο προϋπολογισμό που οδηγεί σε ταξική εξαθλίωση έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Υπερψηφίζουμε τα μεγέθη του προϋπολογισμού, αλλά θεωρούμε ότι έχουν υψηλό ρίσκο», τόνισε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Παύλος Μαρκάκης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε ΝΔ και ΛΑΟΣ για αλλαγή στάσης απέναντι στον προϋπολογισμό μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης συνεργασίας. «Θυμάμαι τον κύριο Μαρκάκη να καταγγέλλει το προσχέδιο του προϋπολογισμού πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ τώρα το υπερψηφίζει. Και η ΝΔ καταψήφιζε και τώρα ψηφίζει. Η μέρα με την νύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.