Στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου τάχθηκε ο Χ. Παπουτσής ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική όσους έσπευσαν να κινήσουν την διαδικασία διαδοχής.

«Δεν έχει κανένα νόημα σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία να εμφανίζονται διάφοροι ως “γουοναμπήδες”» δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε. «Υποστηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου, την πολιτική του παρουσία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και από αυτή τη θέση, την εξαιρετικά σημαντική συμβολή του στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Θεωρώ ότι αποτελεί εθνικό κεφάλαιο.

Ο πρωτεργάτης της προσπάθειας μέχρι τώρα και ο πολιτικός ο οποίος έκανε την υπέρβαση -ακριβώς για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα που δίνει νέα πνοή και ελπίδα στον κόσμο- αυτός θα πρέπει να του απαγορεύσει κάποιος άλλος να κριθεί από τον ίδιο τον λαό για τον οποίον εργάστηκε;».

Σχετικά με το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε: «Και όσον αφορά εμένα προσωπικά σ’ ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή πίστευα και πιστεύω και πάντα θα πιστεύω στην αξία της δουλειάς και του συγκεκριμένου αποτελέσματος, της στράτευσης και της δέσμευσης».