Πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για ένα αφανή πόλεμο που γίνεται κατά του πρωθυπουργού, μέσα και έξω από την χώρα.
«Παράλληλα με τις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης για να πάει μπροστά η Ελλάδα, υπάρχει ένας αφανής υπόγειος πόλεμος, με στόχο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, μέσα και έξω από τη χώρα, πάνω από τα κεφάλια του ελληνικού λαού και αυτοί που τον κάνουν δεν έχουν ονοματεπώνυμο», τόνισε ο κ. Γιαννίτσης.
Ταυτόχρονα, έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «το 1994 ο Λουκάς Παπαδήμος έδωσε αποφασιστικά μια τιτάνια μάχη και την κέρδισε, για να μην υποτιμηθεί η δραχμή, παρά τις τεράστιες κερδοσκοπικές πιέσεις».
«Η κοινωνία έχει υποχρέωση να έχει μνήμη και να αντιστέκεται στις λοβοτομές. Υπάρχουν δυνάμεις που δρουν υπόγεια, παίζουν ή φλερτάρουν με την εμβάθυνση της κρίσης», σημείωσε ο κ. Γιαννίτσης και πρόσθεσε:
«Προσωπικά αισθάνθηκα την ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ακόμα και αν η μάχη χαθεί. Και άλλοτε το έκανα. Αισιοδοξώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει υπεύθυνα τη δουλειά της και θα παραδώσει στο πολιτικό σύστημα».
Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε την «ανάγκη συνεννόησης για να βρούμε λύσεις, που, μετά την ανάσα της Παρασκευής, θα μας οδηγήσουν να βρούμε και άλλες ανάσες», προσθέτοντας ότι «ακούω φωνές που, μη έχοντας τι να πουν, σκαρφίζονται διάφορα για το χρόνο των εκλογών».
Ο κ. Γιαννίτσης επέκρινε όσους μιλάνε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι «η εθνική κυριαρχία κερδίζεται με πολιτικές που προσφεύγουν λιγότερο στα δάνεια, με πολιτικές που κατανοούν μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει η δανειοδότηση».
«Στην χώρα μας είναι οι ίδιες φωνές που καταγγέλλουν την παγκοσμιοποίηση και ζητούν νέες πολιτικές που απαιτούν νέα δάνεια και εξαρτήσεις», είπε.
Τέλος αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου του προσδιόρισε πέντε άξονες. Βελτίωση της λειτουργίας του «Καλλικράτη» και χορήγηση δανείων με χαμηλό επιτόκιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, επενδύσεις για τη τόνωση της απασχόλησης, συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και μεγαλύτερη κοινωνική δράση.