Με κομματική πειθαρχία θα προσέλθει αύριο στην ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα κυβέρνηση η Ν.Δ. κάτι που σημαίνει ότι εάν ο Πάνος Καμμένος ή οποιοσδήποτε άλλος επιμείνει να καταψηφίσει το σχήμα Παπαδήμου, αυτομάτως θα τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ήδη ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ.Τασούλας από χθες το βράδυ άρχισε να βλέπει βουλευτές μεταξύ αυτών και τον Π. Καμμένο ο οποίος πάντως δεν φαίνεται να μετακινείται από τις θέσεις του ακόμα και υπό την απειλή διαγραφής.

Ο κ.Τασούλας πάντως από χθες το βράδυ έχει αναλάβει εκτός αυτού να καθησυχάσει τους βουλευτές που «προβλημάτισε» η χθεσινή ομιλία Παπαδήμου. Ο πρωθυπουργός μίλησε για «κυβέρνηση συνεργασίας» κι όχι για μεταβατική κυβέρνηση, όπως επίσης δεν αναφέρθηκε καθόλου στις εκλογές του Φεβρουαρίου όπως θα περίμεναν κάποιοι στην ΚΟ της Ν.Δ..

Πάντως η ηγεσία της Ν.Δ. σ’ αυτή τη φάση έχει στραμμένη την προσοχή της όχι μόνο σ’ αυτά τα στελέχη που ήταν αντίθετα στην κυβέρνηση συνεργασίας αλλά κυρίως στην ομάδα των βουλευτών που στήριξαν αυτή την τακτική και οι οποίοι δεν θα διαφωνούσαν διόλου σε σχήματα συνεργασίας. Είναι κι αυτό ένα από τα παράδοξα των ημερών που όμως επιβεβαιώνει τις διεργασίες πλέον στο εσωτερικό των κομμάτων.