«Θα πρέπει να κάνουμε, όχι ότι είναι εφικτό, αλλά να κάνουμε ότι δείχνει ανέφικτο», δήλωσε μετά την παραλαβή του υπουργείου Εσωτερικών από τον απερχόμενο υπουργό Χάρη Καστανίδη, ο νέος υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «αναλαμβάνουμε το υπουργείο σε μία περίοδο βαθύτατης κρίσης».

Ο κ. Γιαννίτσης, τόνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει σχέση με τα οξύτατα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας καθώς και με τη λειτουργία του κράτους και πως θα δώσει μαζί με τους συνεργάτες του, την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά και τον υφυπουργό Πάρι Κουκουλόπουλο, όλες τις δυνάμεις του για να πετύχει στο κομμάτι που αφορά τους στόχους της κυβέρνησης.

Ο νέος υπουργός, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ευχαρίστησε τον Χάρη Καστανίδη, για την προσφορά του, ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον τέως υπουργό, για τα ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Εσωτερικών και τα θέματα που μένουν ανοικτά, κυρίως τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τον «Καλλικράτη», τα οικονομικά των δήμων, αλλά και τα θέματα του πολιτικού χρήματος και των οικονομικών των κομμάτων.

Επίσης, ο κ. Γιαννίτσης, για τη νέα κυβέρνηση είπε ότι έγιναν υπερβάσεις για να σχηματισθεί και πως ελπίζει σύντομα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου να οδηγηθούμε σε αντίστροφη πορεία απ’ αυτή που είχαμε μέχρι τώρα.
Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης περιορίστηκε να καλωσορίσει τη νέα ηγεσία του υπουργείου και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία.