«Δεν υποδεικνύουμε εμείς και δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης όμως παράλληλα τόνισε την διαδικασία η οποία παρέχει την δυνατότητα παρέμβασης του Κ.Παπούλια.

«Σημειώνουμε όμως -είπε ο κ.Παπαδημούλης-ότι το Σύνταγμα παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Είναι δική του ευθύνη αν θα τις αναλάβει ή όχι. Π.χ. υπάρχει ένα άρθρο που του δίνει τη δυνατότητα να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής και να εκθέσει ενώπιόν της τις απόψεις του.

Αυτήν την ώρα, πρέπει να ακούσει και μπορεί να ακούσει – γιατί είναι έμπειρος πολιτικός – αυτό που έρχεται από την κοινωνία και να υποδείξει – γιατί δεν μπορεί να επιβάλλει – πολιτικές διεξόδους. Να συμβάλλει στην άρση αυτού του μεγάλου χάσματος ανάμεσα σ’ αυτήν την ασκούμενη πολιτική και το αδιέξοδο της κοινωνίας. Όποιος δεν βλέπει αυτό το χάσμα, εθελοτυφλεί. Όποιος πιστεύει ότι με τη θεωρία του κακού υποκινητή ΣΥΡΙΖΑ οφείλονται τα πάντα, εθελοτυφλεί και βλάπτει κιόλας.

Υπάρχει μια προσπάθεια ορισμένων να ταυτίσουν τον Πρόεδρο με την κυβέρνηση. Δεν προσφέρει. Προκύπτει από αναλυτές του Τύπου, από μερίδα διαμορφωτών της κοινής γνώμης» καταλήγει.