Το άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», δήλωσε ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση ώστε στη συνέχεια η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση που από τα μέσα του 2018 η χώρα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές. Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου.

Οφείλουμε να υπερβούμε τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, ζητώντας ένα σχέδιο για την Ελλάδα και τον ελληνισμό που θα επιτρέψει να βγούμε από το πηγάδι της κρίσης που μας έριξαν τα μνημόνια.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για λύση στην Κύπρο, ενώ κάλεσε Αθήνα και Λευκωσία να συνεργαστούν. Παράλληλα, εκτίμησε πως εάν ναυαγήσει η λύση του Κυπριακού αυτό θα κάνει κακό στην οικονομία και ο Ερντογάν ίσως πάει σε άλλες λύσεις διχοτόμησης ή προσάρτησης και ζήτησε στο θέμα να υπάρχει ένα εθνικό μέτωπο.