Πυρετός διαβουλεύσεων τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον επικείμενο δομικό ανασχηματισμό.

Πληροφορίες του newsbeast.gr αναφέρουν πως καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου πέρασαν από την Ηρώδου Αττικού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τσίπρας σε γενικές γραμμές έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις νέες υπουργικές δομές. Αυτό που δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, ωστόσο, είναι οι «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής.

Η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να γίνει πιθανότατα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή καθώς  όπως όλα δείχνουν ο Τσίπρας δεν θα περιμένει την απόφαση για συγκρότηση νέου ΕΣΡ καθώς η νέα Διάσκεψη των Προέδρων δεν αποκλείεται να μεταφερθεί την προσεχή Δεύτερα.

Σημείο αναφοράς του ανασχηματισμού -πέρα του δομικού χαρακτήρα του-  είναι η προώθηση νέων προσώπων , της γενιάς των 40αρηδων, σε νευραλγικά χαρτοφυλάκια του υπουργικού συμβουλίου.