Την έντονη πικρία του για την απόρριψη της υποψηφιότητας του για τη θέση του προέδρου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, από τη ΝΔ, εξέφρασε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι βρίσκονται πίσω από «οργανωμένα πολυβολεία, κέντρα δολοφονίας χαρακτήρων», που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον πλήξουν προσωπικά.
«Στενοχωρήθηκα πολύ. Ένοιωσα σαν να έπεσε επάνω μου ένας σεισμός. Με διέγραψαν γιατί διαφώνησα με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ που μετέβαλε, όπως φάνηκε, τον Έλληνα από ιδιοκτήτη σε άστεγο και ανέστιο. Τώρα τι θέλουν να με εξορίσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, και υποστήριξε, ότι ορισμένοι στην ηγεσία του κόμματος «κάνουν τακτικισμό για να ρίξουν την κυβέρνηση και να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους», ενώ εκτίμησε ότι, «οι θέσεις αυτές, δεν εκφράζουν όλη τη ΝΔ ούτε όλους τους βουλευτές του κόμματος. Οι περισσότεροι βουλευτές και ο πολύς κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου».
Συνεχίζοντας είπε ότι ο ίδιος δεν είναι «προβαλλόμενος από τα κανάλια που θέλουν να ασκήσουν την επιρροή τους στην πολιτική. Δεν πρόκειται μόνο για τα έργα. Αυτοί που προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να αναχαιτίσει κάνουν παιχνίδι εξουσίας. Τα θέλουν όλα. Θέλουν να ορίζουν ποιος θα γίνει υπουργός ποιος πρωθυπουργός, ποιος θα γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ. Λένε ότι δεν έχω τα προσόντα. Διότι για να έχω τα προσόντα πρέπει να είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου».
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να τον προτείνει για τη θέση του προέδρου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, είπε ότι αισθάνεται «ευγνώμων και τιμώμενος», και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
«Αποδέχομαι την πρόσκληση με την αισιοδοξία ότι θα φέρω αποτέλεσμα και θα βοηθήσω να εκτονωθεί η κατάσταση και να πάψει η ένταση με τη Δικαιοσύνη», είπε και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια επηρεασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης δεν είναι μόνο θέμα των κυβερνήσεων.
«Πολλοί θέλουν να επηρεάζουν τη Δικαιοσύνη και ιδιαίτερα το Συμβούλιο της Επικρατείας. Διάφοροι ιδιοτελείς επιχειρούν να επηρεάσουν τις συνειδήσεις των δικαστών μέσω των ΜΜΕ, με μια πρώτη ύλη πολιτικού λόγου αγαθής επιχειρηματολογίας, αγκιτάτσιας και προβοκάτσιας», είπε.
Ο κ. Πολύδωρας αναφέρθηκε μάλιστα στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό όταν του έγινε η πρόταση.
«Ο πρωθυπουργός με πήρε στο τηλέφωνο και μου είπε: Τι θα έλεγες Βύρωνα να αναλάβεις τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ:
– Ευχαριστώ πρόεδρε, όμως έχω πολλούς εχθρούς.
– Έχεις και πολλούς φίλους, μου απάντησε».
Αναφερόμενος στη συγκρότηση του ΕΣΡ είπε ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ θα αναλάβει τον ορισμό του αριθμού των αδειών και τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το τι θα κάνει στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει συμφωνία των κομμάτων στο πρόσωπό του, είπε ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να παραιτηθεί.
«Είμαι μαχητής δεν φοβάμαι τα ρίσκα αλλά δεν είμαι γαντζωμένος και δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. Έχω την ετοιμότητα να παραιτηθώ αύριο πρωί ή σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για το εάν θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων, απάντησε ότι δεν θα πάρει τηλέφωνο όσους τον απέρριψαν μέσα σε 17 λεπτά, και αναφέρθηκε ειδικότερα στον κ. Μητσοτάκη τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά. Αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, χαρακτήρισε «θαρραλέα», τη δήλωσή του υπέρ της υποψηφιότητάς του, και τον απεκάλεσε «ηχώ της παρατάξεως».
Καταλήγοντας ο κ. Πολύδωρας είπε ότι απαιτείται εθνική συνεννόηση για να αντιμετωπισθούν τα διευθυντήρια των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, όπως τα χαρακτήρισε και πρόσθεσε ότι «το μεγαλύτερο όπλο τους είναι η μωροφιλοδοξία των Ελλήνων πολιτικών πλην Τσίπρα που βγήκε για να κοντράρει. Ο πρωθυπουργός είναι όρθιος και μαχόμενος», είπε.
Αναφερόμενος τέλος στο επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της υπουργίας του είπε, ότι ο χαρακτηρισμός «υπουργός της ζαρντινιέρας», είναι συκοφαντικός και δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ.
«Τιμώρησα τους αξιωματικούς που πρωταγωνιστούσαν δικαιώθηκε ο κύπριος φοιτητής, και μετά από αυτά, εξελέγην με τη βοήθεια του Θεού και την εντολή του λαού τέσσερις φορές», τόνισε.