Εν αναμονή της 6ης δόσης και της νέας συμφωνίας ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες και την κυβέρνηση για το δημόσιο χρέος αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας ενημέρωσης και επικοινωνίας του υπουργείου τύπου για τον απολογισμό των δύο ετών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σημειώνεται δε ότι ο απολογισμός αυτός βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ βρίσκονται σε ισχύ σενάρια περί πολιτικών πρωτοβουλιών του κ. Παπανδρέου πριν από τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, σενάρια που διέψευσε κατηγορηματικά με χθεσινοβραδινή του δήλωση ο Ηλίας Μόσιαλος.

Στον πρόλογο του απολογισμού ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει: «Πριν από 2 χρόνια, ο λαός μας ζήτησε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες. Ζήτησε Επανάσταση. Την Επανάσταση του αυτονόητου! Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της. Αυτό κάνουμε. Αυτό προσπαθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμου μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους».

Πηγή: 24h