«Τις προσωπικές επιθέσεις σας τις κάνουν στελέχη που ακόμα βρίσκονται μέσα στη ΝΔ» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και στη συνέχεια ανέφερε μια σειρά από δημοσιεύματα (ιστοσελίδων ή εντύπων) που πρόσκεινται στην ΝΔ και τα οποία κατά την γνώμη του επιτίθονται στον ίδιο.

«Ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος ήρθαν για να μιλήσουν στη βουλή για τη διαπλοκή. Ο κ. Βενιζέλος είναι ο φυσικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτός που οδηγεί την κ. Γεννηματά. Με φώναζε αλητάμπουρα στην τελευταία συνεδρίαση εδώ. Τώρα που βγήκαν όλα αυτά για τον Βγενόπουλο γιατί δεν είναι εδώ να δούμε ποιος είναι αλητάμπουρας; Γιατί δεν είναι εδώ να μας απαντήσει αν ήταν στο σπίτι του Καλογρίτσα όταν μου ζήτησε να μην συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην μπω στην Κυβέρνηση; Περίμενα ο κ. Μητσοτάκης να έρθει και να μιλήσει στη Βουλή για τη Siemens και να πει τη δική του άποψη. Ποιος καθυστέρησε την μετάφραση για τη Siemens; Ο γνωστός Ντογιάκος. Ο παναθηναϊκάκιας» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους: «Όταν πήγα την υπόθεση των CDS στον κ. Σαμαρά ξέρετε τι μου είπε; “Εγώ τον Γιώργο (Παπανδρέου) δεν τον χτυπάω είναι φίλος μου”! Η διαπλοκή είναι και ανάμεσα στην εξουσία» ανάφερε και πρόσθεσε: «Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ έγιναν πιστόλι που στράφηκε εναντίον μας. Συνολικά 40 συκοφάντικα δημοσιεύματα από τον ΔΟΛ για τους ΑΝΕΛ κατέπεσαν στα δικαστήρια και αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη. Θα μπορούσα να συνδιαλλαγώ και εγώ με την διαπλοκή αλλά δεν το έκανα γιατί δεν θα μπορούσα σήμερα να έρθω στην Βουλή. Εκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ είναι ο κ. Οικονόμου το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου και μετά λέτε για το κακό ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολιτικός συνεταίρος του κ. Σαμαρά, ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι αυτός που έδωσε ασυλία στους Γερμανούς των υποβρυχίων».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η δικαιοσύνη λειτουργεί πλέον χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ στο παρελθόν αρκούσε μια κουβέντα ενός πρωθυπουργού για να συγκαλυφθεί μια υπόθεση. Ο Σκλαβούνης εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής το οποίο αναδεικνύουν οι Financial Times. Το θράσος τους το αντλούσαν από τη βεβαιότητα ότι τα ΜΜΕ της διαπλοκής δεν θα αναφέρονταν ποτέ στις υποθέσεις που τους αφορούσαν. Είναι ώρα η δικαιοσύνη να μπει στην υπόθεση για να μάθουμε επιτέλους πως επιβιώνουν κάποιοι από πολιτικές οικογένειες».

Στο τέλος της ομιλίας του κ. Καμμένου και ενώ ήδη από τα έδρανα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν αρχίσει να ακούγονται φωνές αντιδράσεις στα όσα είχε πει, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε: «Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από κλακαδόρους. Δεν είμαστε χρυσόψαρα. Ούτε εμείς, ούτε οι πολίτες. Σας στηρίζουν οι καναλάρχες και ήρθατε εδώ να μιλήσετε για διαπλοκή κ. Μητσοτάκη. Δεν μας κρατάει κανείς. Δεν μας εκβιάζει κανείς και θα βγάλουμε και αυτή και την επόμενη τετραετία. Η ΝΔ αποτελεί σήμερα πατερίτσα του ΠΑΣΟΚ και βάζει στην άκρη αγώνες που έκαναν ιστορικά στελέχη της παράταξης»!