Δριμεία κριτική εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τη Λέσβο όπου βρίσκεται κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωρά στις μεταρρυθμίσεις που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία με λάθος τρόπο.

Αναφέρθηκε για παράδειγμα στην απόφαση της Ν.Δ. τότε να μειώσει σε τρία τα ασφαλιστικά ταμεία. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ το έκανε, αλλά παράλληλα έκοψε και τις συντάξεις.

Σχετικά με το έλλειμμα, τόνισε ότι «παρά την εκτίναξη του ελλείμματος και του χρέους, η κατάσταση δεν ήταν ακόμα απελπιστική το περασμένο Φθινόπωρο. Τα επιτόκια δανεισμού βρίσκονταν σε υποφερτά επίπεδα όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ. Ύστερα, όμως, το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα που παρέλαβε, και αρνήθηκε να πάρει μέτρα για την επόμενη χρονιά. Έκανε δηλαδή το αντίθετο απ’ ό,τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έκανε το αντίθετο απ’ ό,τι έκαναν και οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών. Κι έτσι το έλλειμμα που θα μπορούσε να κλείσει κάτω από 10% για το 2009, έφτασε το 13,6%. Εξ αιτίας του ΠΑΣΟΚ και με ευθύνη του».

Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι έλεγε ψέματα όταν υποστήριζε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ τόνισε ότι τα μέτρα του Μνημονίου είναι υπερβολικά.