Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ και να αρνηθούν να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα «επειδή είναι παράνομη και αντισυνταγματική».

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Τσίπρας τόνισε σήμερα ότι με τον τρόπο αυτό «συμβολικά να τεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, ακόμα κι αν εμείς έχουμε να πληρώσουμε».

Εξάλλου, όπως σημείωσε το ποσό «που αφορά στο παράνομο, στο αντισυνταγματικό χαράτσι του τέλους ακίνητης περιουσίας, όλοι όσοι έχουμε να το πληρώσουμε, να το καταθέσουμε σε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας, στο δημόσιο ταμείο ενός οργανισμού, που βρίσκεται σε κατάρρευση. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να το καταθέσω στο ΚΕΘΕΑ, που το κλείνουν».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανάλαβε τη θέση του για εκλογές, ενώ επανέφερε την πρότασή του για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Σαρκοζί, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, διερωτήθηκε «ποιες είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, είναι δεσμεύσεις της χώρας, ή είναι τίποτα δεσμεύσεις προσωπικές, μυστικές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές που εστάλησαν από τον πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο προς την Κρ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές ήταν «το αποκορύφωμα της ταπείνωσης και της ξεφτίλας για έναν πρωθυπουργό και για έναν υπουργό των οικονομικών».