«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα κομμάτι της δήθεν αντιμνημονιακής Δεξιάς θέλουν να ξεχάσουν την εκτόξευση του ελλείμματος από τα 180 δισ. ευρώ στα 300 δισ. ευρώ, θέλουν να γίνουν λωτοφάγοι» δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, «στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μιμηθούν τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν στο πυρ το εξώτερο τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος». «Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει την πολιτική της στον εθνικό διχασμό» είπε.

«Μπροστά μας έχουμε πολύ δύσκολο φθινόπωρο με σοβαρή υστέρηση για την ανάπτυξη της χώρας» επισήμανε ο κ. Μανιάτης. Όπως σημείωσε, «το κράτος έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών δεν πληρώνουν κανέναν και έτσι εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα». «Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει αυτή την πολιτική» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέου Κεντροαριστερού πόλου, ο πρώην υπουργός δήλωσε βέβαιος ότι «αυτό που ξεκινήσαμε το 2015 με την ένωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα συνεχιστεί. Τώρα είναι η ώρα του επόμενου μεγάλου βήματος για τη Δημοκρατική Παράταξη που θα είναι πυλώνας κυβερνησιμότητας» υπογράμμισε.