«Υποκριτικό» χαρακτήρισε το εγχείρημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής επικρατείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».
«Ένας εκλογικός νόμος έχει δύο βασικές αποστολές: την κυβερνησιμότητα και την αναλογικότητα. Βεβαίως, όλοι θα θέλαμε ένα σύστημα όπου θα αποτυπωνόταν επακριβώς η βούληση των πολιτών. Ωστόσο, ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν φτάνει απλώς να εκλέγουμε ανθρώπους που θα σχηματίσουν την αυριανή Βουλή, αν αυτή η Βουλή δεν μπορεί να οδηγήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης» τόνισε η κ. Κεραμέως.
«Με το παρόν σχέδιο νόμου ελλοχεύει πραγματικός κίνδυνος να μην μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, συμπληρώνοντας πως «εν μέσω μίας πολύ δύσκολης κατάστασης το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα μας είναι να μην μπορεί να κυβερνηθεί».
Σε ερώτηση, αν υπάρχουν πεδία για συναίνεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε θετικά, εξηγώντας: «Η ΝΔ έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει κάθε τι σωστό που προωθεί η κυβέρνηση» αλλά «δεν θα βάλουμε πλάτη στα τεράστια δημοσιονομικά κενά που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να καλύψει με ανελέητη φοροεπιδρομή στους πολίτες».
Αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των ομογενών και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, ενώ σε ό,τι αφορά τις επαφές του κ. Μητσοτάκη με άλλα στελέχη της ΝΔ σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης μιλάει με όλα τα στελέχη της ΝΔ» και «δίνει ιδιαίτερο βάρος στα στελέχη που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία» όπως πρώην πρόεδροι του κόμματος.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε, επίσης, στις προτάσεις της ΝΔ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά, που παρουσίασαν από κοινού, προ διημέρου, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας πως «το πλαίσιο υιοθεσίας στην Ελλάδα είναι περίπλοκο, χρονοβόρο, δαιδαλώδες και τελικά αποτρεπτικό» καθώς «αν ένα ζευγάρι θέλει να υιοθετήσει παιδιά, θα πρέπει να περιμένει έως και επτά χρόνια».
«Για να κριθεί ένα παιδί εγκαταλελειμμένο χρειάζεται πόρισμα εισαγγελέα» σημείωσε, εξηγώντας πως στην Αθήνα υπάρχουν μόλις δύο εισαγγελείς ανηλίκων κι αυτό είναι κάτι που χρήζει άμεσης επίλυσης, «όχι με νέες προσλήψεις αλλά με στοχευμένη κινητικότητα».
Πρότεινε δε, να γίνει το ίδιο και με τα κρατικά ιδρύματα που φιλοξενούν τα παιδιά «που είναι υποστελεχώμενα σε κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν άλλες υπηρεσίες σε τομείς του Δημοσίου που είναι υπερστελεχωμένες με κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι τελικά δεν έχουν αντικείμενο εργασίας».
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «όταν ένα ζευγάρι δεν καταφέρνει να υιοθετήσει μετά από ένα χρονικό διάστημα, είτε θα εγκαταλείψει τελείως, γιατί θα έχει καταρρεύσει ψυχολογικά είτε -ας είμαστε ρεαλιστές- είτε θα καταφύγει στις παράνομες ιδιωτικές υιοθεσίες».