Στην εκτίμηση ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, προέβη από το βήμα του Economist ο Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η οικονομία θα είναι σε ύφεση, αλλά αισθητά μειωμένη.

 Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, το διεθνές περιβάλλον είναι αρνητικό για τη χώρα και τις ικανότητες της και υπογράμμισε ότι για το 2012 στόχος είναι η μείωση των κρατικών δαπανών. «Όλοι οι Έλληνε ξέρουν τι πρέπει να γίνει και να γίνει τώρα. Είναι η στιγμή να πάρουμε ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις, που αν δεν τις πάρουμε συντεταγμένα, θα αναγκαστούμε να τις πάρουμε σε επώδυνες συνθήκες και μάλιστα σύντομα» είπε ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «διεθνώς έχουν επικρατήσει αρνητικά στερεότυπα για την ικανότητα της κοινωνίας, του έθνους, όλων μας, να πείσουμε ότι έχουμε τη βούληση να προχωρήσουμε».

Ο υπουργός Oικονομικών τόνισε ότι ζωτικό για τη χώρα να πετύχουμε στόχους 2011 και 2012 και να φτάσει το ταχύτερο σε πρωτογενή πλεονάσματα για να αποφύγουμε ταπεινώσεις.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «έχουμε τη βούληση και τη θέληση να εφαρμόσουμε όσα πρέπει, όχι μόνο απέναντι στους δανειστές μας, αλλά έναντι του εαυτού μας και του μέλλοντος των παιδιών μας».

Πηγή: 24h.gr