Για «περισσό θράσος» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για τα περί «αδαών στο κόμμα του, οι οποίοι του πρότειναν το σχέδιο του αντιπάλου, εννοώντας ότι η πρόταση για έξοδο από την ευρωζώνη ήταν, τάχα, σχέδιο του Σόιμπλε», όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.

Πιο συγκεκριμένα ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, μεταξύ άλλων, δήλωσε σχετικά: «Η εναλλακτική λύση που προτείναμε τότε για να αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο και στην οποία επιμένουμε, είναι: Έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Διαγραφή του δημόσιου χρέους, ευρεία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίηση των τραπεζών, ανακοπή της λιτότητας και της εκποίησης της πατρίδας μας.

Πρόταση η οποία συνιστά τη μόνη απάντηση στην κρίση και το μόνο μεγάλο οικονομικοκοινωνικό και εθνικό όραμα για την ανασυγκρότηση και την προοπτική μιας ανεξάρτητης Ελλάδας. Αυτό το όραμα, το οποίο από τα πράγματα γίνεται πολύ πιο ρεαλιστικό μετά το Brexit, έχει τόση σχέση με τη Γερμανική Ευρώπη του Σόιμπλε και την υπόδουλη Ελλάδα των Τσίπρα – Μητσοτάκη, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο».