«Στριμωγμένη» είναι και πάλι η Ρηγίλλης μετά την αποστολή στην βουλή της δικογραφίας για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για παραποιημένα δημοσιονομικά στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και των κ. Γ. Παπαθανασίου, Γ. Αλογοσκούφη, και Δ. Αβραμόπουλου.

Και μπορεί η ΝΔ να μιλά για νέα σκευωρία όμως στις συσκέψεις των επιτελών Σαμαρά έρχεται και ξανάρχεται το θέμα της τακτικής απέναντι στην διακυβέρνηση Καραμανλή. Κορυφαία στελέχη επανέρχονται και ζητούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Κ. Καραμανλή και κυρίως από τους υπουργούς οικονομικών της περιόδου. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό όταν για παράδειγμα στο θέμα των greek statistics εμπλέκεται δικαίως ή αδίκως και το όνομα του αντιπροέδρου του κόμματος Δ. Αβραμόπουλου.

Ο Α. Σαμαράς εν μέσω θέρους και με δεδομένο ότι ακολουθεί και η εξεταστική για την οικονομία πρέπει να αποφασίσει για την τακτική του κόμματος του. Θα επιμείνει στην στήριξη των πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή μιλώντας για πολιτική σκευωρία ή θα ακολουθήσει την συμβουλή όσων τον καλούν «να τραβήξει μπροστά αφήνοντας πίσω το παρελθόν».