Το κατώφλι του υπουργείου Υγείας  πέρασε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας προκειμένου να εξετάσει τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται με αφορμή τις δηλώσεις του περί παραδικαστικών κυκλωμάτων.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως ορίζει ο νόμος στο υπουργικό γραφείο και σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει περισσότερα στοιχεία αναφορικά  με τις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο κ. Πολάκης στην κατάθεση του αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, πάντως, θα αξιολογήσει την κατάθεση του υπουργού και στη συνέχεια θα αποφασίσει για την πορεία της έρευνας του. Δυο είναι οι άξονες που μπορεί να κινηθεί ο κ. Δασούλας, είτε να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών ,αν το κρίνει σκόπιμο, είτε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, στην περίπτωση που κρίνει πως δεν στοιχειοθετούνται συγκεκριμένα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δηλώσει πως :«…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.