Απάντηση σε όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γκρεμίζει ό,τι έχει μείνει όρθιο στο ΕΣΥ» και μίλησε για ελλείψεις στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, δίνει μέσω Δελτίου Τύπου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο, το οποίο υπογράφει ο συντονιστής της Επιτροπής, Κώστας Κυργιαλάνης, η κ. Γεννηματά καλείται «να κάνει την αυτοκριτική της πριν μιλήσει για τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών και να απαντήσει στα ερωτήματα: Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι είπε όταν το κόμμα της μας έλεγε ότι μαζί τα φάγαμε; Τι είπε για το PSI που καταλήστευε τα ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών και των νοσοκομείων;».

Επίσης, γίνεται λόγος για «κακοδιαχείριση χρόνων που έδωσε χώρο στη διαφθορά» καθώς και για «πολιτικούς εκπροσώπους του χρεοκοπημένου χθες, που δεν μπορούν να συγχωρήσουν τον λαό που τους στέρησε τη νομή της εξουσίας και πήρε τις τύχες του στα χέρια του».

Όσον αφορά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κ. Γεννηματά να απαντήσει ως προς το «τι έκανε όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άφησε χωρίς συμβάσεις συντήρησης σημαντικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου (ΠΓΝΕ) για να κάνει δήθεν οικονομία, όταν είναι γνωστό ότι οι επισκευές των εκτός συντήρησης μηχανημάτων κοστίζουν περισσότερο και ο εξοπλισμός καταστρέφεται; Γιατί δεν παραδόθηκε ποτέ το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης; Τι έκανε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την αυτονομία και τη στελέχωση του ΓΝ Διδυμότειχου;».

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Έβρου τονίζει πως «η Υγεία είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας» και αποδέχεται την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ελλείψεων στο σύστημα υγείας, καθώς και το ότι η λειτουργία πολλών δομών υγείας στον Έβρο βασίζεται στο φιλότιμο και την ευσυνείδητη προσπάθεια των εργαζομένων. Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια «για να ορθοποδήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας» και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε αυτήν την προσπάθεια.

«Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια προκηρύσσονται θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ: Πέντε για το ΠΓΝΕ και τέσσερις για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ αναμένεται η προκήρυξη ακόμη δύο ακτινοφυσικών για το ΠΓΝΕ και επίσης ο προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει για πρώτη φορά αύξηση δαπανών για τη δημόσια υγεία κατά 14%», καταλήγει το κείμενο-απάντηση στη δριμεία κριτική της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.