Αποκλείει την έξοδο από το ευρώ ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά ξεκαθαρίζει ότι αυτό θα κερδηθεί μέσα από «μια λογική τήρησης των προγραμμάτων και των δεσμεύσεών μας».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δηλώνει: «Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια και αυτήν την προσπάθεια δεν πρέπει να την αδικούμε. Μια προσπάθεια που θα αποδώσει, όχι να γυρίσουμε πίσω στον εφησυχασμό και την ασφάλεια που νομίζαμε ότι έχουμε, αλλά στην απόλυτη συνειδητοποίηση ότι τα έθνη και οι λαοί προοδεύουν μέσα από τον αγώνα, την αλλαγή και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους και των ευκαιριών που κάθε εποχή έχει. Η Ελλάδα αναμφίβολα περνά δύσκολα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική. Θα μείνουμε στο ευρώ και αυτό είναι μια απόφαση και μια επιλογή που δεν θα μας χαριστεί. Θα την κερδίσουμε μέσα από ουσιαστική δουλειά προσαρμογής σε μια λογική συνέπειας λόγου και έργου, τήρησης των προγραμμάτων και των δεσμεύσεών μας».

Όσον αφορά το σχέδιο «Ήλιος» ο υπουργός σημείωσε: «Είναι ένα έργο που απαιτεί τεράστια κεφάλαια και, φυσικά, διασφάλιση της διάθεσης. Έχουμε ενημερώσει τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και επιχειρούμε την προσέλκυση του επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα τόσο από τη Γερμανία όσο και από άλλες χώρες».

Επιπλέον ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην πετρελαιοκίνηση δήλωσε: «Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως είχαμε δεσμευτεί, έχει προχωρήσει στις αναλύσεις που ήταν αναγκαίες και σήμερα διαμορφώνεται το πλαίσιο και οι προδιαγραφές για την άρση της απαγόρευσης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το πλαίσιο αυτό θα το ανακοινώσουμε εντός του Σεπτεμβρίου».