Κόντρα σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει συγνώμη από τους δημόσιους λειτουργούς που έθιξε με τις δηλώσεις του και τον κατηγόρησε ότι δίνει «διαπιστευτήρια σε ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας» ότι αυτός είναι ο άνθρωπος τους για να προχωρήσει το έργο της καταστροφής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως ο κ. Τσιπρα και ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί στηρίζουν την ύπαρξη και τα επιχειρήματά του στις αγκυλώσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Στη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Λοβέρδο ότι στην πραγματικότητα με τα όσα είπε προανήγγειλε την κατάργηση του Συντάγματος, την επιστροφή στο μετεμφυλιακό κλίμα για την Αριστερά και όσους αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ουσιαστικά δίνει σήμα ότι ο εκείνος είναι ο άνθρωπος που χρειάζονται τα κέντρα εξουσίας που δεν θα διστάσει να κάνει τη δουλειά τους:

Ανταπαντώντας, ο κ. Λοβέρδος αφού έκανε λόγο για βαριές κουβέντες που εκστόμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και ο πολιτικός του χώρος στηρίζουν την ύπαρξη και τα επιχειρήματά τους στις αγκυλώσεις της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, του δικαστικού, του διοικητικού κα του κοινωνικού συστήματος.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας ότι «έχουμε ένα εκατομμύριο υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών», έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, ακόμα και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης.