«Η Βουλή δε θα κλείσει, παρά για λίγες μέρες τον Αύγουστο», τόνισε, στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Θα έχουμε πάνω από 27 εκατ. τουρίστες στη χώρας, όπως τονίζουν όλοι οι αρμόδιοι, ενώ ξεκινάμε προγράμματα για ανέργους. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας στο μέτωπο της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας. Η μάχη με τη φοροδιαφυγή συνεχίζεται, είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερα. Ταυτόχρονα, έχει τελειώσει ένας κύκλος διαλόγου για τα ζητήματα της Παιδείας.

Η Παιδεία χρειάζεται μία αναγκαία μεταρρύθμιση, και τέλος, μεγάλος μας στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων. Δίνει σημαντικά κίνητρα ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο Πούτιν την περασμένη εβδομάδα στο θέμα των επενδύσεων. Οι επαφές της χώρας συνεχίζονται, σήμερα έρχεται στη χώρα ο Βαλς ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα θα πάω στο Πεκίνο για επαφές», δήλωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στο θέμα των αλλαγών και σε θεσμικό επίπεδο, «οφείλουμε να δημιουργήσουμε όμως και παραλείψεις στη δική μας δουλειά, ζητήματα που υπάρχουν για χρόνια, αλλά πρέπει να λυθούν. Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στην ανάγκη αυτού του τόπου ανοίγουμε τη συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς για μία μεταρρύθμιση και σε θεσμικό επίπεδο, για το νέο εκλογικό νόμο καθώς και στη Συνταγματική αναθεώρηση. Πρόθεσή μου το επόμενο διάστημα είναι να συστηθεί μία ομάδα Εργασίας για να συζητηθούν αυτά τα θέματα. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και πρέπει να σηκώσετε τα μανίκια. Πρέπει να δώσουμε όραμα στον λαό που έχει υποφέρει και τα μάτια μας να είναι στραμμένο στο μέλλον», ανέφερε, στην εισήγησή του, ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η κατάθεση νομοσχεδίων για την Κοινωνική Οικονομία, για το πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των Δημοσίων Συμβάσεων, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και αλκοολούχων ποτών, για τα δημόσια έργα, το οποίο θα περιλαμβάνει ενιαίο δημόσιο σύστημα αδειοδότησης των έργων, την παρακολούθηση τους και το ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης των διοδίων ανάλογα με τα χιλιόμετρα, καθώς και η ψήφιση νόμου για την «οικειοθελή αποκάλυψη», δηλαδή «την τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν όλοι όσα απέκρυψαν έσοδα στο παρελθόν και να αποδώσουν αυτό που τους αναλογεί στο ελληνικό δημόσιο» περιλαμβάνονται στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.