Τα όσα διαδραματίζονται στην Βουλή σχολίασε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Δεν μπόρεσε η Ν.Δ. να αντέξει ούτε καν τη συζήτηση γι’ αυτό και αποχώρησε από τη συνεδρίαση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών ή συγγενικών τους προσώπων σε offshore», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έπεσαν οι μάσκες της ΝΔ με την αποχώρησή της από τη Βουλή. Δεν μπόρεσε να αντέξει ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία να ολοκληρωθεί και να μείνει στη Βουλή, δεν μπόρεσε να αντέξει την ονομαστική ψηφοφορία, ακριβώς επειδή όλες οι αιτιάσεις που έχει επικαλεστεί τις προηγούμενες μέρες σχετικά  με τη δήθεν διαφάνεια, ήταν απλώς ένα προκάλυμμα λαϊκισμού και υποκρισίας από εκείνους οι οποίοι εκπροσωπούν ό,τι πιο σάπιο και πιο διεφθαρμένο έχει να παρουσιάσει το πολιτικό σύστημα.
Και οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι με μια σειρά ενεργειών όσο ήταν  στην κυβέρνηση προσπάθησαν να φτιάξουν ένα σύστημα όπου ο έλεγχος στα πολιτικά πρόσωπα για τέτοιες καταστάσεις ήταν πρακτικά αδύνατος, κουνούν το δάχτυλο περί αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, περί ηθικής, περί διαφάνειας κ.λπ.. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση σήκωσαν το γάντι, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να ενισχύσουν και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Στη ΝΔ αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να μην μετάσχουν σε μια συζήτηση που νομίζω θα ήταν ωφέλιμη και για τον Κοινοβούλιο και για την ελληνική κοινωνία να την παρακολουθήσει», τόνισε.