Στην παραδοχή ότι «διαψευστήκαμε σε πολλές από τις δεσμεύσεις του Ιανουαρίου» προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Συγκεκριμένα μιλώντας στον Real FM ανέφερε:

«Πράγματι διαψευστήκαμε σε πολλές από τις δεσμεύσεις του Ιανουαρίου, γιατί ο εκβιασμός ήταν τέτοιος που μας οδήγησε στη συμφωνία που ενέκρινε ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου λέγοντας για το υπερταμείο πως δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά για «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας». Μάλιστα τόνισε ότι:«είναι τα τελευταία μέτρα δημοσιονομικά που παίρνουμε»!

Στο θέμα του ΕΚΑΣ και στο κατά πόσο θα πρέπει να ισχύσει το μέτρο, ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι εισάγεται μία «ρύθμιση που αντιστοιχεί στο λεγόμενο κοινωνικό εισόδημα και γίνεται πιλοτικά σε 30 δήμους και υπάρχει και η ανακοίνωση της κυβέρνησης που λέει ότι από τα πλεονάσματα, το 1/3  θα επιστρέφεται στην κοινωνική πολιτική».

Για τον ΕΝΦΙΑ, επέμεινε ότι η κυβέρνηση μιλά για την «εισαγωγή του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας» και χαρακτήρισε το μέτρο «κοινωνικά δίκαιο εφόσον δεν μπορέσαμε να μειώσουμε συνολικά τον ΕΝΦΙΑ, τα 2,65 δις».