Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της κατά τις συνομιλίες με την Τρόικα και ύστερα από τα όσα είπε ο Ευ. Βενιζέλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και έσχατη ανευθυνότητα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, «αφού μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα αναστάτωσαν τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην Τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος, να κάνει υποδείξεις προς τον εαυτό του και προς την κυβέρνηση. Τώρα προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους, με φθηνά επικοινωνιακά τρικ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», στη Ν.Δ. λένε ότι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του κόμματος για τη διεύρυνση της ύφεσης και ότι δεν έχει μπει «πάτος στο βαρέλι», όπως έχει πει ο υπουργός Οικονομικών.

Σκοπό της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι τα νέα «αναπόφευκτα» μέτρα να ανακοινωθούν μετά τη ΔΕΘ. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο. Εντύπωση προκάλεσε, εξάλλου, ότι ο Ε.Βενιζέλος δεν παρουσίασε ακόμη επίσημα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής Οικονομίας και την επίτευξη των στόχων.