Έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου εργαζόμενοι πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, βρέθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση και την αντίθεσή του στο νέο Ασφαλιστικό.

Ο κ. Λαφαζάνης χαιρέτισε την κινητοποίηση. «Αυτό το υπουργείο δεν είναι υπουργείο Εργασίας, είναι υπουργείο αντεργατικότητας και υπουργείο που κόβει συντάξεις. Το να κόβεις συντάξεις σήμερα ισοδυναμεί με το να εγκληματείς σε βάρος του ελληνικού λαού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει από νωρίς σήμερα την είσοδο του υπουργείου, αντιδρώντας στο νόμο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε εργαζόμενους και πολίτες την είσοδο μέσα στα γραφεία.

lae1

Σημειώνεται πως για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του υπουργού κ. Κατρούγκαλου και της επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιότητες και Κινητικότητα Εργατικού Δυναμικού, Marianne Thyssen.