Το φετινό τραπέζι της Σαρακοστής είναι ιδιαίτερα «αλμυρό» με τις τιμές να ανεβαίνουν διαρκώς σε σχέση με πέρυσι, ενώ ένα πιάτο είδε αύξηση περίπου 30%.
Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μόνο σε όσπρια και οπωροκηπευτικά έχουν μείνει σταθερές οι τιμές, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα έχουν αυξηθεί.
Οι υψηλότερες τιμές παρατηρούνται στα θαλασσινά και μετά ακολουθεί ο χαλβάς.
Αναλυτικά, οι τιμές με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι οι καταναλωτές και θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη:
- Οπωροκηπευτικά: Σταθερές τιμές
- Όσπρια: Σταθερές τιμές
- Θαλασσινά: Αύξηση 7%
- Φρέσκα θαλασσινά: Αύξηση 20%-30%
- Χαλβάς: Αύξηση 5% έως 7%
- Χταπόδι κατεψυγμένο: 8,5 ευρώ το κιλό
- Θράψαλο κατεψυγμένο: 15 ευρώ το κιλό
- Γαρίδα κατεψυγμένη: 12 ευρώ το κιλό
- Μαρούλι: 0,65 ευρώ το τμχ
- Λάχανο: 0,80 ευρώ το κιλό
- Τουρσί χύμα: 2,50 ευρώ το κιλό
- Ταραμοσαλάτα χύμα: 6,40 ευρώ το κιλό
- Ελιές: 5,50 ευρώ το κιλό
- Ντολμαδάκια: 5 ευρώ το κιλό