«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια ευκαιρία να μετεξελιχθεί σε ένα δημοκρατικό αριστερό κόμμα και όχι ένα κόμμα αριστερού πελατειασμού ή ενός κόμματος που βλέπει καθεστωτικά τον ρόλο του. Θα μπορούσε να διαπραγματευτεί σοβαρά στην αρχή και να μην φτάσουμε να πληρώνουμε αντί του ένα, ενάμιση πόσο ήταν του μέιλ του κ. Χαρδούβελη δις ο ελληνικός λαός να φτάνουμε στα, πόσο είναι το πρόγραμμα 90 τόσα δις νέο πρόγραμμα, και με μέτρα πολύ σκληρά και πολλά, αλλά θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα» ανέφερε για τα γεγονότα του 2015 ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.
«Ο Βαρουφάκης δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλός του. Είχε συμμετάσχει σε κάποιες επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, όταν είχαν δημιουργήσει το οικονομικό πρόγραμμα, αλλά σε αυτή ήταν κοντά 200 άτομα. Άλλωστε οι θέσεις του Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση το περασμένο έτος ήταν εκτός πραγματικότητας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην Έλενα Παναρίτη, αλλά και τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Καταρχήν δεν ήταν οι διαπραγματευτές που είχα με την ΕΕ. Ο καθένας έχει την αξία του. Δεν ήξεραν την Ευρώπη, αυτά τα πρόσωπα τα οποία λέτε, την λειτουργία της Ευρώπης. Ιδιαίτερα ο κ. Γκάλμπρεθ για να πούμε, συμπαθής, έχει πολύ σημαντικό συγγραφικό έργο, έχει προοδευτικές σκέψεις, δεν γνώριζε ούτε τις δυνάμεις, ούτε τις συγκυρίες, ούτε τις δυναμικές μέσα στην ΕΕ και πώς λειτουργούσαν αυτοί οι σχηματισμοί. Θα έλεγα το ίδιο και ο κ. Βαρουφάκης. Είχε κάποιες ιδέες γύρω από το θέμα της Ευρώπης που ήταν εκτός πραγματικότητας».
Σε ότι αφορά το κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά για την κεντροαριστερά ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ υπογράμμισε: «Η συζήτηση δεν προχωρά όπως θα έπρεπε. Πρόσφατα ο κ. Θεοδωράκης, βγήκε και είπε ότι μπορεί να φλερτάρω και με τον κ. Μητσοτάκη για συνεργασία αύριο στην κυβέρνηση του. Δηλαδή ξεκινάμε διάλογο για την κεντροαριστερά και την ίδια στιγμή λέμε ότι μπορούμε να μπούμε και να συνεργαστούμε με τη δεξιά. Το να πούμε ότι βρισκόμαστε απλώς για να δούμε πως θα αυξήσουμε κάποιους ψήφους, θα μοιράσουμε κάποιες θέσεις, θα πάμε καλύτερα στις εκλογές, δεν μ’ ενδιαφέρει. Και δεν νομίζω να ενδιαφέρει και τον κόσμο» και συμπλήρωσε: «Και πρωτοβουλίες θα πάρω και μην ξεχνάτε εγώ έχω πέραν μιας ιστορικής υποχρέωσης απέναντι στον ευρύτερο χώρο της παράταξης διότι είμαι ένα στέλεχος αυτού του χώρου όλη μου τη ζωή, τυχαίνει και ο πρόεδρος ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ να είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλά είμαι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».
Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα της προσφυγικής κρίσης: «Ο πρόσφυγας και εγώ έχω ζήσει την προσφυγιά, ξέρω τι είναι, δεν πήγα με βάρκα βέβαια, αλλά έζησα την εξορία, ο πατέρας μου δυο φορές, ο παππούς μου έξι. Ξέρω τι σημαίνει εξορία και θα έλεγα πολλοί στην Ελλάδα ξέρουν τι σημαίνει προσφυγιά. Ο πρόσφυγας στην Ελλάδα είναι εν δυνάμει δύναμη αλλαγής για τη χώρα του. Είναι όμως και εν δυνάμει και ένας ο οποίος είτε θα παθητικοποιηθεί, είτε θα ριζοσπαστικοποιηθεί, όπως είδαμε με κάποιους τζιχαντιστές. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να επενδύσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους».