Τo στίγμα του σε ό,τι αφορά την τρέχουσα οικονομική κρίση αναμένεται να δώσει μέσα στον προσεχή Οκτώβρη ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με το νέο βιβλίο που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο κ. Σημίτης έχει αποφασίσει το δρόμο της ρήξης με τον Γιώργο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να ετοιμάζει σκληρή κριτική απέναντι στις κορυφαίες επιλογές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και να ζητά αλλαγή γραμμής πλεύσης.

Πηγές αναφέρονται σε κριτική που θα ασκηθεί κυρίως για το διάστημα των επιλογών Παπακωνσταντίνου, για έντονη διαφωνία ως προς τον τρόπο διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ και τις ισχυρές κυβερνήσεις της Ε.Ε. αλλά και για την αναπτυξιακή αργοπορία που εδώ και δύο χρόνια επικρατεί.

Παράλληλα ο Κώστας Σημίτης στο νέο του βιβλίο θα μιλήσει ανοικτά για τις καινούργιες προκλήσεις της Ευρώπης, θα ασκήσει κριτική στις μεγάλες δυνάμεις της Ε.Ε., στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ αλλά και τον Σαρκοζί και θα θέσει προβληματισμούς ως προς το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.