Απαραίτητο σύμμαχο της Ελλάδας στο ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους χαρακτηρίζει το ΔΝΤ, ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σοβαρότητας στη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Το ΔΝΤ είναι απαραίτητος σύμμαχος σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και το αντιλαμβάνεται αυτό η κυβέρνηση και γι αυτό βεβαίως δέχεται συνέχεια το ΔΝΤ. Απλά εκτιμώ ότι λείπει η σοβαρότητα από τη διαπραγμάτευση, από την εκτίμηση και την κατανόηση της κατάστασης για το τι συμβαίνει» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Είπε, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις που ζητάει το ΔΝΤ σε ορισμένους τομείς της ελληνικής δημόσιας δομής έπρεπε ήδη να είχαν γίνει και ότι όσο καθυστερούν τόσο αυξάνεται ο λογαριασμός, ενώ προέβλεψε ότι η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί έως το Πάσχα.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν θα εξακολουθήσει ο αρχηγός της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, να σκληραίνει τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και να ζητά εκλογές, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η ζημία μεγαλώνει κάθε μέρα οικονομικά και εθνικά από την παραμονή της κυβέρνησης και τόνισε ότι με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές συντάσσεται και το 80% του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην ίδρυση του κόμματος της Εθνικής Ενότητας, επισήμανε ότι στο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν υπάρχει χώρος ακάλυπτος και ότι η επανεμφάνιση του κ. Καρατζαφέρη στο πολιτικό σκηνικό προσωπικά δεν τον απασχολεί καθόλου.