«Εάν η όλη προσπάθεια της Ελλάδας κρίνεται από τον κ. Παπασταύρου. Εάν το όλο θέμα της διαφθοράς, της διαπλοκής εντοπίζεται στο πρόσωπο του κ. Παπασταύρου ζούμε σε άλλη χώρα», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή θυελλώδη συνεδρίαση στη Βουλή και απαντώντας στο ερώτημα γιατί ένας νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν δικαιούται να βάλει μία διαχωριστική γραμμή με τον κ. Παπασταύρου τον κ. Σαμαρά και όποιον χρειαστεί.

Όπως ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον Real FM: «Δεν αγγίζει αυτό μία μεγάλη παράταξη σαν τη ΝΔ. Πως να το κάνουμε. Κι αν υπάρχει ένα στέλεχος το οποίο έκανε το οποιοδήποτε προσωπικό ατόπημα, αν θέλετε, δεν αγγίζει την παράταξη. Υπάρχουν άνθρωποι, μεμονωμένοι, οι οποίοι μπορούν να κινούνται με τον Α ή Β τρόπο. Να συμφωνήσουμε όμως ότι κανένας Τσίπρας και κανένας άλλος δεν μπορεί να καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας. Να συμφωνήσουμε ότι πριν υπάρξει δικαστική απόφαση το να κρεμάς έναν άνθρωπο κάθε μέρα στα μανταλάκια δεν είναι η πρέπουσα συμπεριφορά;».

«Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι μία υπόθεση η οποία αγγίζει την παράταξη. Είναι πάρα πολύ απλό», πρόσθεσε.

«Δεν πάει άλλο. Έχουμε τεράστιες ανησυχίες», τόνισε, αναφερόμενη στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές.

Και κατέληξε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί, είναι παντελώς ανίκανη, είναι κυβέρνηση που κάνει πλέον ζημιά, πραγματική ζημιά στη χώρα, ζημιά η οποία άλλη θα μπορεί να επανορθωθεί και άλλη δεν θα επανορθώνεται, εάν γίνει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Άρα όσο γρηγορότερα φύγει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του τόσο καλύτερα για τη χώρα».