Με συντονισμένη επίθεση προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, άρχισε και έκλεισε την δευτερολογία του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αρχικά στο στόχαστρο του κ. Καμμένου μπήκε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τον οποίο τόνισε πως: «Έχω πει στον κ. Μητσοτάκη να προσέχει όταν μιλάει μαζί μου. Να προσέχει τι ερωτήσεις μου απευθύνει. Ποια ήταν η πρώτη απόφαση που έλαβε όταν ανέλαβε την προεδρία του κόμματός του; Η τοποθέτηση στη γραμματεία του πολιτικού σχεδιασμού του κ. Νίκου Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης έχει την υπόθεση της παιδεραστίας και αμέσως τον ξήλωσε. Το 2005 διαγράψαμε τον κ. Γεωργιάδη, βουλευτή Κέρκυρας, διότι τότε δήλωσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι μπούρδα; Μπούρδα είναι το όνομα της Μακεδονίας κατά τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη στον πολιτικό σχεδιασμό. Η θέση μου είναι έντιμη, δεν βγήκε κανείς από τους ΑΝΕΛ να πει τέτοιο πράγμα».

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Βενιζέλο ο οποίος, ωστόσο, δεν ήταν παρών στην αίθουσα της ολομέλειας εκείνη την ώρα, υπογράμμισε: «Το μαύρο ταμείο του ΠΑΣΟΚ τι έγινε τελικά; Με την κα. Γεννηματά της έχω πει, αν απαλλαγεί από τον κ. Βενιζέλο, μακάρι να βρεθούμε και να συζητήσουμε. Να θυμίσω το καταπληκτικό κοινοβουλευτικό έργο του κ. Βενιζέλου. Ο άνθρωπος που αθώωσε τον Τσοχατζόπουλο. Ο Βενιζέλος είναι αυτός που καταθέτει το νόμο με τον οποίο νομιμοποιεί το αυθαίρετο του The Mall. Τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, 86 τον αριθμό, τις έφερε ο κ. Βενιζέλος».