Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων προανήγγειλε σε συνέντευξή του στο ρ/σ ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων, εξήγγειλε μείωση των προστίμων σε περιοχές με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες ή στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και αύξησή των προστίμων όπου έχουν γίνει πραγματικά αυθαιρεσίες.

Επιπλέον, τόνισε ότι την Πέμπτη γίνεται συζήτηση σε δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή και την επόμενη εβδομάδα αυτό κατατίθεται στην Ολομέλεια.

«Απαραίτητη είναι η συναίνεση των όλων κομμάτων για το νομοσχέδιο» τόνισε ο Υπουργός.
Όσον αφορά την προκαταρκτική προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση και λειτουργία σε ιδιώτες των τεσσάρων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό, ο υπουργός έκανε λόγο για έργο με έντονη αναπτυξιακή διάσταση.

Είπε ακόμη θα γίνει διάλογος με τους φορείς της Κερατέας, τονίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Επιπλέον, ο υπουργός προειδοποίησε ότι οι υπάρχουσες υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων φθάνουν σε επίπεδα κορεσμού.
Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε αναφορά και στους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο ζήτημα της συμφωνίας με τη Φινλανδία, τους οποίους στηρίζει απόλυτα.

«Δεν ήταν λάθος η διαπραγμάτευση με τη Φινλανδία. Η απόφαση της 21ης Ιουλίου ήταν σταθμός για την Ελλάδα, αλλά το θέμα πρέπει να διευθετηθεί. Η ελληνοφιλανδική συμφωνία τελεί υπό την έγκριση όλων των υπολοίπων μελών. Για το καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας η συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει», παρατήρησε.