Αναφερόμενος στις τέσσερις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Δεν θα κριθώ από το ποιος μου λέει τι αλλά από αυτά που πράττω. Η δική μου η κυβέρνηση δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Δεν θα σηκώσω το τηλέφωνο για να ζητήσω χάρη από κανέναν. Αν νομίζει ο κ. Ψυχάρης πως με κρατάει από κάπου, ας τα βγάλει όλα στη φορά. Να τα πάει στον εισαγγελέα που τελευταία τον συναντά συχνά. Δεν με απασχολεί» και πρόσθεσε: «Επιθυμία του Ψυχάρη ήταν να συναντηθούμε σε ένα χώρο μη δημόσιο. Συναντήθηκα μαζί του όπως συναντήθηκα με όλους τους εκδότες που ζήτησαν συνάντηση μαζί μου. Στο Mega εγώ έχω να πάω από το 2012. Αν συμφωνούσαμε σε κάτι θα πήγαινα στο κανάλι την επόμενη ημέρα. Δεν συμφωνήσαμε σε κάτι. Ένα χρόνο που είμαι πρωθυπουργός δεν δέχθηκα να συναντήσω τον κ. Ψυχάρη».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε με χιούμορ, την αποστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου για την… περιβόητη πλέον γάτα των Ιμαλαΐων. Όταν ερωτήθηκε απάντησε, χαμογελώντας, πως «Ναι, αλλά την έσκισα την γάτα…»!
Σε ότι αφορά τις άδειες για τα κανάλια τόνισε: «Γιατί έχουμε 8 κανάλια τα οποία κατά γενική ομολογία δεν βγάζουν τα λεφτά τους; Η αγορά δεν αυτορυθμίστηκε 25 ολόκληρα χρόνια. Στην υπόλοιπη Ευρώπη που κάνουν κάτι ανάλογο με αυτό που κάνουμε εμείς είναι αδαείς; Είναι ηλίθιοι; Παντού υπάρχουν λίγες άδειες εκτός από την Ιταλία που υπάρχουν τα φαινόμενα του Μπερλοσκονισμού. Κάποιοι προσπαθούν να μπερδέψουν τα στοιχεία. Εμείς μιλάμε για εθνικής εμβέλειας, επίγεια, ψηφιακά, γενικού περιεχομένου και κάποιοι τα μπέρδεψαν με του ειδικού περιεχομένου», ενώ συμπλήρωσε πως βασικός άξονας του νόμου που ψηφίστηκε είναι η προστασία των θέσεων εργασίας. «Είμαστε ανοιχτοί και θα μιλήσουμε και με την ΕΣΗΕΑ, ώστε, να βρούμε λύση σε αυτό το θέμα. Μπορούμε να βάλουμε ως όρο οι εργαζόμενοι που σήμερα βρίσκονται στα κανάλια να έχουν προτεραιότητα».
Τέλος, σε ότι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα στο internet ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως: «Δεν θέλουμε να ελέγξουμε το διαδίκτυο. Θέλουμε να βάλουμε κάποιους κανόνες για να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως αυτά που αποκαλύφθηκαν με την εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών».