«Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά πάμε σε εθνική καταστροφή» ήταν η δήλωση του Γιάννη Πανούση για το προσφυγικό σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός «φαινόταν ότι έρχεται κάτι μεγάλο. Η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Τώρα όπως είπε και ο κ. Μουζάλας οι ροές είναι μεταναστευτικές όχι προσφυγικές. Υπήρχε το ιδεολόγημα ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, μπορεί να έρθει και να μπει όποιος θέλει. Είχα πει αν «σπάσει» ο Λίβανος, τελείωσε η Κύπρος. Είχα πει αν «σπάσει» η Αίγυπτος θα έχουμε άλλο ένα εκατομμύριο. Όταν συναντώ τον πρέσβη της Τουρκίας και σου λέει έχω στα παράλια 1 εκατ., είναι αστείο να πιστεύεις ότι δεν θα σου στείλουν 500.000. Το δεύτερο ιδεολόγημα ήταν δεν σταματάμε κανέναν, τόνισε ο Γιάννης Πανούσης στον Alpha 9,89.

Αναφερόμενος στο hotspots ο Γιάννης Πανούσης τόνισε πως: «Δεν κατάλαβα τι είναι οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Τώρα έχουμε hotspots που δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα μένουν εκεί και πώς θα φεύγει ο πρόσφυγας. Θα παίρνει αεροπλάνο από την Χίο για την Γερμανία; Επίσης, τι εννοούν με τα κέντρα κράτησης; Τι είναι; Η Αμυγδαλέζα ήταν κάτι απάνθρωπο. Υπό την πίεση, φτιάχνουμε δομές που δεν έχουμε καταλάβει πώς θα λειτουργούν».